BOLJOM KOMUNIKACIJOM DO BRŽEG OZDRAVLJENJA 03/12/2016

BOLJOM KOMUNIKACIJOM DO BRŽEG OZDRAVLJENJA

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) prisustvovala je tradicionalnom druženju udruga i klubova oboljelih od zloćudnih bolesti u organizaciji izuzetno aktivne Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, ove godine na temu „BOLJOM KOMUNIKACIJOM DO BRŽEG OZDRAVLJENJA“, a koje je održano u subotu, 3, prosinca 2016. godine, s početkom u 10.00 sati, u šumskoj lugarnici „Račarica“, Velika Mučna, nedaleko Koprivnice.

Druženju je prisustvovalo 10-ak udruga i klubova oboljelih, radi se zapravo nastavku višegodišnje uspješne suradnje, obzirom da HULL – Podružnica Varaždin u svojem djelokrugu aktivnosti obuhvaća oboljele s područja tri (3) županije na Sjeveru: Koprivničko-križevačku, Međimursku i Varaždinsku.

O važnosti komunikacije govorila je psihologinja Sanela Štuhelj kroz prethodno rečenu temu, a svoj govor je iznijela i dr. Iva Kardum Fucak, onkologinja Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, Koprivnica, kao i  liječnici drugih specijalnosti s kojima su oboljeli mogli neformalno komunicirati, kao i međusobno izmjenjivati svoja iskustva koja su doživjeli od dijagnoze nadalje, što je vrlo bitno za takve vrste pacijenata.

Održan je i kratak kulturno umjetnički, te zabavni program, a potom i nastavak druženja uz prigodni domjenak.