HULL PODRŽAO AKCIJU „DAN OTVORENIH SRCA“, U ZAGREBU, ULICA KNEZA MISLAVA 10, DANA 24. 11. 2017., U ORGANIZACIJI ZAKLADE ANA RUKAVINA

„Održan Dan otvorenih srca u sjećanje na našu Anu"
objavljeno: 24. studeni 2017.

Dragi naši, danas je održan 6. Dan otvorenih srca u sjećanje na Anu i jedanaest godina od njenog preranog odlaska
Ana nam je u naslijeđe ostavila plemenitu misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje "malih ćelavih glavica" te je održanim Danom otvorenih srca Hrvatski registar veći za 59 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica koji pomažu ostvariti Aninu misiju i san.
Tijekom Dana otvorenih srca održanog 24. studenog u prostorijama Zaklade, svoju podršku kratkim nastupom dala je i rock skupina Psihomodo Pop i tako doprinijeli obilježavanju jedanaeste obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina.
Dan otvorenih srca podržali su i članovi plesnog zbora „Zagrepčanke i dečki“ koji su našoj Ani posvetili pjesmu koja nosi naziv ove tradicionalne akcije u sjećanje na Anin prerani odlazak.
Tijekom ove tradicionalne akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.
„Sretni smo jer se mladi ljudi upisuju u Hrvatski registar i žele pomoći. Zahvaljujući njima, Hrvatski registar danas broji više od 55 tisuća potencijalnih darivatelja, a njih 78 dali su oboljelim osobama u Hrvatskoj i inozemstvu priliku za život. Naša Ana bila bi ponosna na sve te dobre ljude i beskrajno sretna zbog svih spašenih života."izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.
Iskreno zahvaljujemo svima koji su podržali Dan otvorenih srca kako bi se prisjetili Ane i pomogli nam u ostvarenju njenog sna; našem medijskom partneru Novoj TV, Anteni Zagreb kao i svim drugim radijskim postajama na medijskim najavama, ZAMP-u, Psihomodo Popu, Gastro Globusu na donaciji slatkih zalogaja, volonterima – Manueli, Miji, Tei, Ivoni, Kristini i Josipu i dragim prijateljima Zaklade koji su nam cijeli dan bili na raspolaganju, Aninim dragim sestricama Dijani i Dženani, našoj dragoj Ankici Begić na finim kiflicama, Udruzi bosanskih Hrvata „Prsten“ na podršci i posjetu, plesnom zboru "Zagrepčanke i dečki“ na divnoj pjesmi i druženju, predstavnicima KBC-a Zagreb koji su bili na raspolaganju za sve medcinske upite i svima Vama dragi naši potencijalni darivatelji koji ste odvojili svoje vrijeme kako biste činili dobro i pomogli drugima.“

Izvor: Zaklada Ana Rukavina
Više o svemu na: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/

HULL Info

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
Tel/Fax: 01 4873 561
Mob: 091 4873 561
E-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
IBAN HR 36 2340 0091 1100 4711 4

Kontakt

Dražen Vincek – predsjednik
Telefon / Fax: +385 1 4873 561
Mobitel: +385 91 4873 561

Tajnica: Mobitel: 091 48 73 561

Sponzori

Novartis Oncology
Janssen
Roche
Genzyme
Celgene
Takeda
Amgen