UTRKA VATROGASACA 2017.

Dana 2. prosinca 2017. godine s početkom u 10.00 sati na novoj lokaciji u poslovnoj zgradi VMD, u Zagrebu, Strojarska 20, na stazi od 26 katova, odnosno 666 stuba, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sesvetski Kraljevec, održana je 5., tradicionalna „Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama“ („Zagreb Firefighter Stair Challenge“).

Utrka je, kao i svake godine, bila humanitarnog karaktera te su sve uplate startnina/donacija/kotizacija svih sudionika uplaćene na žiro-račun Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL).

Prva „Utrka vatrogasaca“ održana je 2013. godine, prema uzoru na „Firefighter Sky Tower Stair Challenge“, utrke vatrogasaca s Novog Zelanda, koju je osmislio g. Tony Scott.

DVD Sesvetski Kraljevec i HULL prethodno su održali treninge i štandove na dvije lokacije u središtu grada Zagreba (Dolac i Cvjetni trg) u vremenu od 10.00 do 15.00 sati  dana 18. i 25. studenog 2017. godine. Tom prigodom prikupljale su se i donacije građana za HULL, a donacije se prikupljaju i pozivom na broj 060 9005 (6,25 kuna poziv, PDV uključen), i to do 15. prosinca 2017. godine.

Na humanitarnoj „Utrci vatrogasaca“ sudjelovali su operativni vatrogasci, dobrovoljni i profesionalni, kako je to određeno u važećem Zakonu o vatrogastvu, u više kategorija, prema odredbama Pravilnika natjecanja. Bitno je napomenuti da je utrka bila međunarodnog karaktera, a vatrogasci su svojim  sudjelovanjem i/ili donacijom pokazali složnost i zajedništvo.

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) najljepše zahvaljuje svim sudionicima – vatrogascima te organizatorima utrke i sponzorima, pozivateljima humanitarnog broja, svim ljudima dobre volje, a posebno DVD Sesvetski Kraljevec i gđi. Jasmini Kadija na pomoći u radu naše Udruge.

Galeriju fotografija možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Dražen Vincek