HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI (HULL) POSTALA PUNOPRAVNOM ČLANICOM MYELOMA PATIENT EUROPE (MPE) !

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) postala je punopravnom članicom Myeloma Patient Europe (MPE) jednoglasnom odlukom članova Opće skupštine te organizacije donesenom na netom završenom godišnjem sastanku u Minhenu ( Myeloma Patient Europe Annual General Meeting od 15-17.3.2019.)

MPE krovna je organizacija udruga pacijenata iz gotovo 30 različitih zemalja pri čemu su još mnoge udruge, ali i pojedinci te medicinski stručnjaci, njihovi pridruženi članovi.

Punopravno članstvo u MPE, inače sa sjedištem u Briselu, potvrda je kvalitetnog angažmana HULL-a koji je prepoznat sada i na europskoj razini.

- Ponosan sam i zahvalan što je naš ustrajan rad zamijećen te će ovim članstvom HULL dobiti još snažniju mogućnost za djelovanje sada i izvan granica Hrvatske. Ovo punopravno članstvo omogućuje nam da konkuriramo za MPE školarine i apliciramo projekte za MPE financijsku podršku za širenje naših aktivnosti. Informacije, edukacija, sukreiranje zdravstvene politike kao i nastojanje da oboljeli na vrijeme imaju dostupan potreban lijek, neki su od ciljeva ove organizacije čiji smo dio postali te u čemu ćemo aktivno sudjelovati – izjavio je Dražen Vincek, predsjednik HULL-a u povodu primanja punopravnog članstva.

Fotografije može pogledati na našoj Facebook stranici

Iz medija: sjeverni.info