ZDRAVKO HANŽEK, OBOLJELI OD LIMFOMA, ČLAN HULL PODRUŽNICE VARAŽDIN, USPJEŠNO JE SUDJELOVAO NA DVA PLIVAČKA MARATONA

U subotu, 10. kolovoza 2019. godine, s početkom u 10:00 sati, održan je 12. Plivački maraton Oko Benušića – Ist 2019., utrka koja se boduje za Dalmatinski kup daljinskog plivanja.
Na spomenutom maratonu u duljini od 4,2 km, Zdravko Hanžek je, u kategoriji +60 (1959. godište i stariji), osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.
Već idućeg dana, 11. kolovoza 2019. godine, g. Hanžek je nastupio i na plivačkom maratonu Biograd 2019. u duljini od 3,5 km, a u organizaciji Plivačkog kluba Dupin. Radi se o maratonu koji je postao jedan od prepoznatljivih sportskih simbola grada Biograda, a nalazi se na kartama daljinskog plivanja kod nas, ali i u inozemstvu, na istome nastupa svake godine preko 150 natjecatelja, konkretno, ove 186, te je najmasovniji plivački maraton u Republici Hrvatskoj.
Prije glavnog maratona, održana je 10. memorijalna utrka Dino Eškinja u duljini od 1 km, i to u spomen na prerano preminulog člana PK Dupin. I na tom je plivačkom maratonu g. Hanžek također postigao zavidan rezultat, te u istoj kategoriji osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.
Bitno je napomenuti da g. Hanžek na sportskim natjecanjima na kojima nastupa ponosno nosi našu majicu, time promiče našu Udrugu, te pokazuje da se s hematološkim bolestima može kvalitetno živjeti, baviti sportom, pa čak i postizati zavidne rezultate. Bravo Zdravko!

Dražen Vincek

Više o svemu možete pročitati na:
http://www.maratonist.com/
http://www.pkdupin.hr/index.php/maraton