HULL PODRUŽNICA VARAŽDIN PODRŽALA I SUDJELOVALA NA AKCIJAMA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U VARAŽDINU I ČAKOVCU.

U subotu, 7. prosinca 2019. godine, u vremenu od 08:00 do 12:00 sati, u organizaciji i prostorijama trgovačkog društva Ytres d.o.o. Donji Kneginec, Ulica grada Verone 3, te Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom su prilikom zaposlenici Ytresa, te tvrtki Comprom Plus, Ducal, Intinova i Calzedonia Croatia dobrovoljno darivali 44 (četrdeset i četiri) doze krvi. 

Također, u subotu, 14. prosinca 2019. godine, u vremenu od 08:00 do 11:30 sati, u organizaciji i u prostorijama trgovačkog društva Tubla d.o.o. Čakovec, Ulica Republike Italije 3, te Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, provedena je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom je prilikom prikupljeno daljnjih 33 (trideset i tri) doze krvi, koju su darivali zaposlenici tvrtke Tubla d.o.o.

Dakle, ukupno je prikupljeno 77 (sedamdeset i sedam) doza prijeko potrebne krvi. 

Akcije je podržala i Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL), u čije je ime akciji prisustvovao Dražen Vincek,  predsjednik Udruge, ujedno i varaždinske podružnice HULL-a, koja djeluje na području Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, a tim su prigodama održani i informativni štandovi,  na kojima su se građani informirali o hematoonkološkim bolestima.

Iz medija: medjimurjepress.net
Foto: medjimurjepress.net

Dražen Vincek