HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI (HULL) SUDJELOVALA NA BOŽIĆNOM KONCERTU I PODRŽALA HUMANITARNU AKCIJU „ŽELIM ŽIVOT“ ZAKLADE ANA RUKAVINA

U utorak 17. prosinca 2019. godine, s početkom u 20.15 sati, u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, uz izravan prijenos, održan je 14. humanitarni Božićni koncert „Želim život“ Zaklade Ane Rukavina i Zakladinog partnera Nove TV, a na taj je način održano sjećanje na dragu Anu.

Ovime je obilježeno 13 (trinaest) godina rada Zaklade, a građani su pozivom na humanitarni broj Zaklade Ana Rukavina 060 9000 (cijena poziva 5.00 kuna + PDV) mogli pomoći akciju prikupljanja sredstava za proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kao i stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, te medicinskim sestrama u najboljim svjetskim i europskim klinikama. 

Od njena osnivanja, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hematologije, a u hrvatskom zdravstvenom sustavu ističe se kao primjer izvrsnosti. Zahvaljujući napornom i uspješnom radu Zaklade Ana Rukavina, Republika Hrvatska je jedanaesta (11.) država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a osmi (8.) smo u svijetu po broju darovanih doza krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika, također.

Tim i takovim aktivnostima Zaklade Ana Rukavina Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa sto i pedeset (150) na više od šezdeset i tri tisuće (63.000) darivatelja. 

Također, zahvaljujući zalaganju Zaklade Ana Rukavina je, u sklopu KBC Zagreb (Rebro), otvorena javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine izdano je sto i petnaest (115) transplantata, čime je data nada za ozdravljenje za isti broj oboljelih osoba iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Broj 060 9000 (cijena poziva 5.00 kn kuna + PDV) otvoren je i dalje, do 31. prosinca 2019. godine.

Dražen Vincek

Izvor: Zaklada Ana Rukavina