HULL SUDJELOVAO NA ONLINE MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI „ZDRAVSTVO TEMELJENO NA PRAĆENJU ISHODA LIJEČENJA“

Međunarodna konferencija održala se online u organizaciji IFI-ja (Inovativna farmaceutska inicijativa), a pod pod pokroviteljstvom Predsjedanja Vijećem Europske unije i moglo se joj pristupiti putem službene web stranice: www.treatmentoutcomes.eu dana 18. lipnja 2020. (četvrtak) od 15:00 do 16:15 sati. Na međunarodnoj konferenciji vodeći stručnjaci podijelili su svoja iskustva i znanja o važnosti praćenja ishoda liječenja za transformaciju zdravstvenih sustava i kvalitete skrbi za bolesnike, posebice u onkologiji.

Europa koja se razvija jedan je od prioriteta koje je Hrvatska odredila za vrijeme svog predsjedanja EU. Upravo taj uravnotežen razvoj te zadovoljno i vitalno društvo moguće je postići značajnim zaokretom u odnosu na dosadašnje prakse, posebice kad govorimo o zdravstvenim sustavima pojedinih zemalja EU. Moderna, kohezivna i uspješna Europa počiva na zdravlju svojih građana, a zdravstveni su sustavi danas suočeni s brojnim izazovima i potrebom da se osigura sve više zdravstvenih usluga s ograničenim sredstvima koja su na raspolaganju javnom zdravstvu država članica.

Postizanje najboljeg ishoda iz raspoloživih sredstava za sve dionike zdravstvenih sustava postaje sve važnije pitanje jer se s jedne strane susrećemo sa sve većim sociološko-demografskim izazovima, dok smo istovremeno prisiljeni pažljivije upravljati troškovima, što ograničava terapijske opcije za liječnike i njihove pacijente.

Uz primjere članica EU koje su praćenjem ishoda liječenja unaprijedile svoje zdravstvene sustave i izravno utjecale na produljenje života bolesnika, predstavit će se koraci neophodni za postavljanje održivih temelja zdravstvenih sustava u bilo kojoj državi članici Europske unije.

Važnost izrade smjernica liječenja za pravilno i pravovremeno postavljanje dijagnoze te liječenje, multidisciplinarni pristup svakoj dijagnozi i analiza svih dostupnih podataka liječenja, nužni su za bolje upravljanje zdravstvenim sustavom, postizanje veće troškovne učinkovitosti zdravstvene skrbi i u konačnici, bolje zdravstvene ishode za pacijenta.

Predavači:

 

Linkovi:

 

FB event: https://facebook.com/events/s/zdravstvo-temeljeno-na-pracenj/726069938207305/?ti=ia
LinkedIn: https://www.linkedin.com/posts/activity-6677177446724313088-QBZE
Web: https://treatmentoutcomes.eu/

 

Dražen Vincek