HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI ( HULL) OBILJEŽILA SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O LIMFOMIMA ( WLAD – WORLD LYMPHOMA AWARENESS DAY)

Dana 15. rujna 2020. godine (utorak), Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) organizirala je obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o limfomima (WLAD – World Lymphoma Awareness Day).

Planirane aktivnosti odvijale su se on-line predavanjima i prezentacijama zbog COVID-19 ugroze, a namijenjene su oboljelima s tom dijagnozama, zainteresiranim zdravstvenim djelatnicima, članovima obitelji i drugih pružatelja skrbi, kao i svekolikoj javnosti radi postizanja veće razine svjesnosti o hematoonkološkim bolestima.

Program predavanja za Svjetski dan svjesnosti o limfomima (WLAD – World Lymphoma Awareness Day):
1. prof. dr. sc. Igor Aurer: „CAR-T stanice- nova era u liječenju limfocitnih tumora“,
2. dr. sc. Ivana Dijanić, prof – „Psihološka pomoć kod hematoloških bolesnika“,
3. dr. sc. Lea Galunić Bilić, dr. med – „Uloga zračenja u terapiji limfoma“,
4. prof. dr. Bruno Baršić, dr.med.: „COVID-19 I liječenje hematoloških bolesti“,
5. Ivica Belina, prof.edukac.reh., predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu -  „Personalizirana medicina u onkologiji i hematoonkologiji – obećanje ili realnost“,
6. Priča oboljele, gđe. Gordane Čić.

HULL Podružnica Donji Miholjac obilježila je Svjetski dan svjesnosti o limfomima (WLAD) postavljanjem informativnog štanda 15. rujna 2020. na  Trgu Ante Starčevića u Donjem Miholjcu.

www.miholjstina.info

www.rdm.hr

HULL Podružnica Varaždin obilježila je rečeni svjetski dan te hematoonkološke bolesti postavljanjem informativnog štanda istog dana, u vremenu od 10:00 do 12:00 sati, i to u Varaždinu, na Franjevačkom trgu, nasuprot Županijske palače.   

Štandovi i eventualna druga okupljanja provedena su uz propisane mjere sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH i pripadajućih uputa HZJZ od 10. travnja 2020. godine.

Brojni su građani odlučili poduprijeti naše aktivnosti, te obišli štandove a tom su se prigodom informirali o limfomima.

Udruga je, u smislu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o limfomima (WLAD), sudjelovala u više medijskih nastupa.

Svjetski dan svjenosti o limfomima: Radio 92 Slavonski Brod

ZAGREBE, DOBRO JUTRO – ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU…LIMFOMI

Dražen Vincek