Pacijentima veseliji blagdani uz nove televizore

Kako bi pacijenti na Odjelu hematologije zadarske Opće bolnice Novu godinu dočekali malo veselije, volonteri i članovi zadarske podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) jučer su im donijeli dva televizora i jedno računalo, te kavu i slatkiše. Kako je pojasnio Igor Blaslov, predsjednik zadarske podružnice Udruge, sredstva za donaciju su prikupljena na humanitarnom koncertu Tomislava Bralića i klape Intrade.

"Znanjem do zdravlja" je projekt udruge HULL u sklopu kojeg se u gradovima Hrvatske za lokalno stanovništvo održavaju predavanja. U okviru takvog projekta i u Zadru je u listopadu održan ovaj koncert, kao i predavanja o hematološkim bolestima, psihoonkološkoj potpori i sličnim temama, a sve u organizaciji zadarskog HULL-a, Odjela za hematologiju i Socijalne samoposluge. A jučer su volonteri dio donacije donijeli na Odjel.

– Televizija im malo odvraća pozornost od bolesničkih dana, sad mogu pogledati program za doček, a televizori ostaju, naravno, i za poslije u sobama na Odjelu. Ostalo je od koncerta još sredstava i u stalnom smo kontaktu s Odjelom, pa ćemo pratiti i dalje koje su potrebe, rekao je Blaslov.


IZVOR: ZADARSKI LIST

Podijeli

Zagreb, HR
10°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a