HULL – PODRUŽNICA VARAŽDIN PRISUSTVOVALA SUSRETU ONKOLOŠKIH I HEMATOLOŠKIH BOLESNIKA LIGE PROTIV RAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije jubilarni, već peti puta, u subotu 23. veljače 2019., u šumarskoj kući Račarica, u Velikoj Mučni, održan je susret onkoloških i hematoloških bolesnika. Susret je – i u povodu Svjetskog dana borbe protiv raka, 4. veljače i Dana bolesnika, 11. veljače – otvorio predsjednik Županijske lige dr. Željko Odobašić koji je pozdravio nazočne predstavnike Liginih klubova žena oboljelih od raka dojke: Nada iz Koprivnice, Narcise iz Đurđevca i Agata iz Križevaca, zatim ILCO – Kluba bolesnika sa stomom te Kluba Prostata, kao i predstavnike Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar” i dr., te goste iz Varaždina iz Kluba ILCO i HULL – Podružnice Varaždin. K tome je naglasio značaj ovakvih susreta kao mjesto stručne dopune znanja putem predavanja i radionica te razmjene iskustava.
U sklopu susreta, predavanje pod nazivom „Kako biti sretan“ održala je psihologinja Sanela Štubelj. Druženje je nastavljeno prigodnim kulturno-umjetničkim programom, uz ručak, kolače, druženje, glazbu, pjesmu i ples, a sve u vedrom i veselom ozračju.
Okupljanje je u potpunosti opravdalo prvotnu nakanu, sa naglaskom na poboljšanje kvalitete života oboljelih, osobito glede psihološke pomoći i podrške.

Dražen Vincek

Izvor: www.ligaprotivraka-kckz.hr