ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU „HRVATSKA TREBA MODERNU RADIOTERAPIJU“

9. listopada 2018. (utorak) u klubu Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2 u Zagrebu, s početkom u 10,00 h održan je okrugli stol na temu "Hrvatska treba modernu radioterapiju".
S ciljem poboljšanja smanjenja pojavnosti onkoloških bolesti i smrtnosti od raka u Republici Hrvatskoj, Koalicija udruga u zdravstvu od 2016. godine provodi promotivne i zagovaračke aktivnosti kako bi onkološka skrb za hrvatske građane bila učinkovitija, kvalitetnija i svima jednako dostupna.
Segment kojem nije u dovoljnoj mjeri posvećena pozornosti i o kojem se u javnosti nedovoljno govori, a koji je svakako deficitaran, područje je radioterapije.
Na okruglom stolu su ekskluzivno predstavljeni rezultati ankete o iskustvu pacijenata diljem Hrvatske u liječenju radioterapijom te je kroz raspravu s ključnim dionicima zdravstvenog sustava sagledati načine kako poboljšati opremljenost ustanova novim sofisticiranim uređajima za radioterapiju te dostupnost modernih metoda radioterapije onkološkim pacijentima. Kroz usporedbu sa zemljama u okruženju – prije svega sa Slovenijom – želja organizatora je bila pokazati kako se određeni problemi mogu uspješno riješiti. Ujedno, osvrnulo se i na Nacionalni plan borbe protiv raka, koji se izrađuje pod okriljem Ministarstva zdravstva.
Moderator okruglog stola bio je g. Ivica Belina, prof. edukac. reh., predsjednik KUZ-a (Koalicije udruga u zdravstvu).

Izvor: KUZ (Koalicija udruga u zdravstvu) – Pogledajte u .pdf formatu

Hrvatska treba modernu radioterapiju – prikaz rezultata online ankete

Dražen Vincek
 

Podijeli

Zagreb, HR
9°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a