ODRŽANO PREDSTAVLJANJE KNJIGE „KRONIČNA LIMFOCITNA LEUKEMIJA / LIMFOM MALIH STANICA – PRIRUČNIK ZA BOLESNIKE I ČLANOVE OBITELJI“

HULL je dana 07. lipnja 2018. godine (četvrtak), s početkom u 17:00 sati, u Zagrebu, dvorani Školske knjige, Masarykova 28, organizirao predstavljanje knjige „Kronična limfocitna leukemija / limfom malih stanica – priručnik za bolesnike i članove obitelji“, u izradi kojeg su sudjelovali dr. Martina Bogeljić Patekar, dr. Vibor Milunović i dr. Inga Mandac Rogulj..

Moderator Dražen Boroš je s predsjednikom udruge Draženom Vincekom otvorio predavanje.

Prof. dr. Vlatko Pejša je u uvodnom dijelu objasnio zašto se bolest kod određenih pacijenata samo prati, a kod drugih kreće sa terapijom te koji su to simptomi na koje moramo obratiti pažnju i hitno djelovati tj. obratiti se liječniku. Prezentaciju prof. dr. Vlatka Pejše možete preuzeti kao Power Point prezentaciju i u .pdf formatu.

Prim. dr. Sandra Bašić Kinda je nastavila sa detaljnim tokom liječenja bolesti te koje lijekove možemo susresti, za koju dob i indikacije su namijenjeni i koje su im nuspojave. Prezentaciju prim. dr. Sandre Bašić Kinda možete preuzeti kao Power Point prezentaciju i u .pdf formatu.

Dr. Inga Mandac Rogulj je objasnila zašto je knjiga važna i koliko je bitno imati sve provjerene informacije na jednom mjestu u razumljivom formatu. Isto tako je naglasila da previše ne vjerujemo internetu i mnogim  dezinformacijama na koje možemo tamo naići.

Nažalost, g. Ilija Šimunić je bio spriječen doći na predavanje, stoga ga je zamijenio g. Dražen Boroš, također oboljeli od kronične limfocitne leukemije. G. Boroš je iznio svoja iskustva s dijagnozom te kako mu je utjecala na život.

Na kraju smo čuli i iskustva naših članova te je predavanje završilo sa pozdravom prof. dr. Igora Aurera.

Predstavljanju knjige prethodilo je gostovanje dr. Inge Mandac Rogulj i Dražena Vincek u emisiji Hrvatske radiotelevizije koju možete pogledati na sljedećem linku: https://www.facebook.com/4hrtnewskanal/videos/1751798888200106/.

Također, predviđena je i objava informacije o knjizi u Pharmabiz magazinu, koji je  namijenjen zdravstvenim radnicima,  prvenstveno liječnicima obiteljske medicine i ljekarnicima, uz osvrt autora Priručnika vezano uz liječenje KLL u RH, incidenciji KLL, terapijskim mogućnostima, ali i psihosocijalnoj podršci za bolesnike i članove njihovih obitelji,  u broju koji će izaći će početkom srpnja 2018. godine.

Nažalost, iako je to u posljednje vrijeme uobičajeno, iz tehničkih razloga nismo u mogućnosti objaviti snimak s predstavljanja knjige, pa Vas molim da to uvažite uz ispriku svim zainteresiranima.

Knjigu možete dobiti u Udruzi, podružnicama, a možete je preuzeti i ovdje, na našim web stranicama pod rubrikom BROŠURE, u PDF formatu.

Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.

Dražen Vincek

Podijeli

Zagreb, HR
7°C
slaba kiša

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a