HULL PRISUSTVOVAO 2. CLL HORIZONS I 3. MPN HORIZONS, KONFERENCIJAMA ODRŽANIM U PRAGU, 31.KOLOVOZA - 2. RUJNA 2018.

Druga međunarodna CLL konferencija za predstavnike udruga oboljelih od kronične limfocitne leukemije (KLL) i treća međunarodna konferencija za predstavnike udruga oboljelih od mijeloproliferativne neoplazme (MPN), održane su u organizaciji CLL Advocates Network i MPN Advocates Network u Pragu od 31. kolovoza do 2. rujna 2018.
Upravni odbori CLL i MPN Advocates mreža naporno su radili kako bi osigurali uvjete da ove dvije konferencije prenesu i prezentiraju teme od velikog značaja za KLL i MPN udruge i zajednice pacijenata. Ujedno je pružena prilika i sudionicima konferencija da međusobno podijele iskustva i praksu o svome radu.
Konferencijama su prisustvovali predstavnici udruga pacijenata sa svih kontinenata a Hrvatsku udrugu leukemija i limfomi predstavili su predsjednik udruge Dražen Vincek i gđica. Mirna Tomašević, naša dugogodišnja članica. Konferencije su bile ustrojene tako da je jedan dio predavanja bio odvojen, dok je drugi dio predavanja bio zajednički za CLL i MPN predstavnike.
Više o ciljevima, misiji i djelovanju CLLAN-a i MPNAN-a pročitajte na stranicama http://www.clladvocates.net i https://www.mpn-advocates.net
CLL i MPN Horizons konferencija je bila jedinstvena prilika za KLL i MPN predstavnike udruga pacijenata da prisustvuju stručnim predavanjima vrhunskih liječnika, da se informiraju o samoj bolesti, načinima liječenja te o novim saznanjima vezanim za istraživački rad na liječenju ovih bolesti. Također, razmjena iskustava sa sličnim udrugama pacijenata o bolesti, radu udruga, osviještenosti okoline, edukaciji i pristupu lijekovima općenito. Upoznavanje i razgovori s udrugama koji imaju isti cilj u svome radu daje pozitivan odjek na međusobnu komunikaciju i razmjenu iskustava vezano za problematiku s kojom se svakodnevno susreću kako udruge pacijenata tako i oboljeli.
Ponosni smo biti dio ovih međunarodnih organizacija.
Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.
Dražen Vincek
 

Podijeli

Zagreb, HR
4°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a